Piercing Studio

PIERCING STUDIO

AFSPRAAK MAKEN?

piercing@groovy-lifestyle.nl

BELLEN OF WHATSAPP

(+31) 651140520

Bij ons in de piercing studio kan jij terecht voor een nieuwe piercing!
De piercing wordt altijd schoon en hygiënisch gezet in onze GGD- GOEDGEKEURDE ruimte!

Wij van GROOVY! vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. De piercing wordt altijd door een professionele piercer gezet & hebben de piercing studio in GROOVY STYLE ingericht. Het zetten van een piercing is niet niks, daarom vinden wij een goede sfeer, geruststelling & een duidelijke uitleg over het zetten van een piercing + de nazorg heel belangrijk!

FIJN OM TE WETEN

 • Voorafgaand nemen altijd een toestemmingformulier + de nazorg met je door!
 • Er wordt altijd hygiënisch met behulp van een steriel instrumentarium gewerkt & titanium sieraad gewerkt. (Dit om de kans op infecties zo klein mogelijk te maken)
 • De piercing wordt altijd gezet door een professionele piercer!
 • Wij helpen jou graag met het uitkiezen van de juiste piercing.
 • Na afloop krijg je altijd nazorginsturctie + verzorgingsmiddel van je piercing mee.
 • Wij werken altijd op afspraak!

GROOVY! TIPS

 • Laat jou piercing altijd piercen (met gebruik van een steriele naald) en niet schieten door middel van een schiet of push-trough apparaat. Dit voorkomt zwaar letsel bij complicatie.
 • Laat je altijd goed informeren over het zetten van een piercing. Let hierbij op dat het juiste materiaal wordt gebruikt.
 • Gebruik absoluut geen aftermarket/ zelf piercings sets, dit i.v.m steriliteit en ondeskundigheid bij complicaties.
 • Check altijd of de piercing studio GGD- goedkeurt is op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

VEEL GESTELDE VRAGEN

Allereerst nemen wij altijd een toestemmingformulier + de nozorg insturcties met je door!
Zodra dit gedaan is lopen wij naar de piercingstudio toe, daar staat onze comfy piercingstoel. Je neemt plaats in deze stoel en ondertussen wassen wij grondig onze handen. Onze instumentarium ligt al klaar, de desbetreffende plek van de piercing wordt gedesinfecteerd en kijken wij samen naar de juiste plaatsing van de piercing. Ondertussen leggen wij alle stappen uit.
Zodra dit in overleg is goedgekeurd, vragen wij je een diepe hap adem in te nemen en zodra je uitzucht piercen (doorboren) wij met een steriel verpakte piercing-naald de uitgekozen plek. Er blijft een canule (plastic buisje) achter op de uitgekozen plek, hierin duwen wij het titanium sieraad, verwijderen de canule en laten het titanium sieraad achter in de wond.
Zodra het sieraad goed vast zit maken de piercing (wond) nogmaals schoon.
Wij vragen je altijd om even te blijven zitten en zullen je nieuwe piercing laten zien + leggen je nogmaals uit hoe de piercing verzorgd moet worden.

Wanneer je een gaatje in kraakbeen laat schieten wordt er gebruikt gemaakt van een schiet of push trough apparaat. In dit apparaat wordt een steriel oorbelletje geklikt en dit duwt met het schieten op harde wijzen het kraakbeen aan de kant. Veel mensen vinden het voordeel hiervan dat het sieraad er direct in zit, maar vergeten wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Lees hier meer over bij complicaties bij het schieten van een gaatje in het kraakbeen.

Wanneer een gaatje wordt gepierced, wordt er gebruik gemaakt van een holle steriele naald. Door de holle naald te gebruiken wordt er een stukje van het kraakbeen doorboord en dus niet aan te kant geschoven. Er blijft een canule achter in het gaatje waar de steriele piercing doorheen wordt gehaald.

Complicaties bij het schieten van gaatjes in kraakbeen
Wanneer een gaatje wordt geschoten in kraakbeen wordt er kraakbeen/ weefsel opzij geduwd. Hierdoor komt er een ophoping van kraakbeen om het oorbelletje. De ophoping van kraakbeen kan voor verschillende complicaties zorgen zoals:

 • gescheurd kraakbeen
 • Bloemkooloren
 • Kraakbeen kan splinteren
 • Langdurige genezing

Daarnaast is de oorbel waarmee wordt geschoten niet geschikt als piercing

 • Het oorbelletje is vaak niet lang genoeg voor de zwelling, hierdoor krijgt het lichaam niet de ruimte om te zwellen en komt het vaak voor dat het geschoten sieraad in het weefsel verwijdt. Ook heb je geen ruimte om het geschoten gaatje schoon te maken.
 • Er kan nooit een piercing sieraad gedragen worden in een geschoten gaatje, dikte van een oorbel is 0,8mm en een piercing sieraad 1,2mm.
 • Je hebt altijd last van een vervelend achterkantje.
 • In de meeste gevallen worden gaatjes scheef geschoten omdat je het apparaat juist moet sturen.

Pijn ervaart iedereen natuurlijk anders, wel kunnen wij vertellen dat het piercen een fractie van een seconde is. Zodra piercing is gezet kan de plek warm aan voelen en is de omgeving rood. In de periode van de genezing kan de gepiercede erg gevoelig zijn, wees hier dus voorzichtig mee.

Elke piercing heeft een eigen periode van genezing.
Hieronder zie je de richttijd per lichaamsdeel:
Oor (kraakbeen): 5-9 maanden
Neus: 8-12 weken
Tong: 3-6 weken
Lip: 6-8 weken
Navel 3-9-maanden
Tepel 3-9 maanden
Wenkbrauw 5-7 weken
Microdermal: 3-9 maanden
Intiem vrouw 3-6 maanden

Wij van groovy zetten een ruim aantal piercings.
Klik hier om onze prijslijst te zien.

Een piercing mag je laten zetten vanaf 12 jaar, tot 16 jaar vragen wij toestemming van ouders/voogd (deze moeten ook aanwezig zijn bij het zetten van de piercing)

Ben jij 16 jaar? Dan mag jij zelf langs komen voor een piercing m.u.v. tepelpiercing en intiemepiercing.

Een nieuwe piercing heeft aandacht en verzorging nodig. Hieronder vind je alle nazorginstructies.
PDF Nazorg navel
PDF Nazorg neus
PDF Nazorg tong

Mobiele versie afsluiten